Start-Up met groep 7

Start-ups
Start up’s zijn kleine, opkomende bedrijven die een paar dingen gemeen hebben: de oprichters zijn jong, ze maken gebruik van nieuwe technologieën en ontwikkelen vernieuwende producten.
Het Nieuwe Instituut
Het programma StartUp begint in een van de tentoonstellingen van Het Nieuwe Instituut. Samen met een museumdocent van Het Nieuwe Instituut onderzoeken leerlingen het thema’s ‘landschapsarchitectuur’  en gaan daarbinnen op zoek naar innovaties.
Workshop
In een aansluitende workshop gaan ze zelf aan de slag met deze thema’s. Ze bedenken een oplossing voor een door henzelf geformuleerd probleem en maken een ontwerp. Met eenvoudige materialen zoals karton, papier en klei, gecombineerd met digitale middelen zoals apps, maken ze prototypes van hun ontwerp.
Pitch
Een goed product moet natuurlijk op een slimme manier op de markt gezet worden. Afsluitend maken leerlingen een video waarin ze hun ontwerp presenteren. Hierin overtuigen ze hun klasgenoten dat zij het beste idee van de klas hebben verzonnen.
Ontwerpend leren
Het onderwijsprogramma StartUp is vormgegeven volgens de principes van ontwerpend leren. Hiermee worden vaardigheden als problemen verkennen, ideeën verzinnen, plannen uitwerken, toepassen, optimaliseren en presenteren geoefend en ontwikkeld.
Ontzettend leuk
Dit is echt een heel leuke activiteit. Wanneer de groep dan van alle begeleiders ook nog een mooi compliment krijgt over enthousiasme en betrokkenheid worden we daar heel erg blij van.