Plesmanschool-banner6.jpg

Groep 8A

Digitale eindtoets groep 8 van start

Gepubliceerd 18 april 2018 | Door M. de Bode

Op woensdag 18 april mocht groep 8a het spits afbijten met de eindtoets. Dit jaar nemen we voor het eerst de eindtoets digitaal af.  Uiteraard erg spannend, voor zowel de kinderen als voor de meester en de juf. Morgen mag groep 8b zich gaan storten op dag 1. Nogmaals wensen wij alle kinderen veel succes.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Klasse!lunch

Gepubliceerd 27 maart 2018 | Door R. Gosselink

Klasse!lunch
De kinderen van de groepen acht lunchten afgelopen donderdag samen op school. Albert Heijn bood de lunch aan in samenwerking met ‘Ikeethetbeter’. De lunch bestond uit gezonde producten, die je op allerlei manieren kon combineren. Dat lukte heel goed. Na een gezellige maaltijd was er van het buffet zo goed als niets meer over.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Start week van de poëzie

Gepubliceerd 25 januari 2018 | Door M. de Bode

Vandaag zijn wij als groep 8A gestart met de week van de poëzie. Enkele mooie gedichtenbundels staan al in de klas en de kinderen nemen (hoop ik) ook nog enkele andere exemplaren mee. Op deze manier proberen we de kinderen in aanraking te laten komen met poëzie in al zijn vormen.

De aftrap voor onze groep was aan de opa van Quinten. Op het laatste moment heeft hij nog een klein gaatje weten te vinden in zijn agenda, wat wij natuurlijk helemaal te gek vinden. Gezellig met zijn allen in de schoolbieb, onder het genot van een drankje en wat lekkers, heeft “opa” voorgelezen uit het werk van enkele bekende schrijvers/schrijfsters (Annie M.G. Schmidt en Miep Diekmann). Daarna  zijn er ook nog wat gedichten uit eigen werk voorgedragen.

Super om te horen hoe enthousiast iemand kan zijn over poëzie en geweldig hoe hij dit wist over te brengen op de kinderen. Vooral de gedichten over Quinten spraken natuurlijk erg aan.

Het zijn er niet veel maar enkele foto’s kunt u hier bekijken.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 8A | Tags:


Informatieavond voortgezet onderwijs

Gepubliceerd 14 december 2017 | Door M. de Bode

Na een goed bezochte informatieavond treft u bijgaand de PowerPointpresentatie aan.

Aangezien het een hele berg informatie is die u in ene over u hen gestort krijgt kunnen wij ons voorstellen dat er nog wat dingen onduidelijk zouden kunnen zijn. Indien dit het geval is, of wanneer er op een later tijdstip nog andere vragen opkomen, schroom dan niet om ons even op te zoeken. Vaak kunnen we u meteen helpen en zo niet dan gaan wij ons uiterste best voor u doen om alles duidelijk te krijgen.

Met vriendelijke groet,

Juf Van der Kaaden en Meester De Bode

Voor de PowerPointpresentatie klik dan op de link hieronder.

voorlichting vo 1718

 

Geplaatst in Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Surprises groep 8A

Gepubliceerd 13 december 2017 | Door M. de Bode

Ook dit jaar weer een fantastische ochtend gehad met groep 8. Allereerst werd er natuurlijk weer hard gezongen op het plein om Sinterklaas zover te krijgen naar onze school te komen. Dan even een dansje doen met de 2 groepen 8. Uiteraard deden de juf en meester ook mee! Dan snel naar de klas om de surprises en gedichten te bekijken en te beluisteren. Zoals zo vaak is de voorpret eigenlijk het leukste, maar als jouw surprise dan eindelijk aan de beurt is dan wordt het toch weer even extra spannend.

Ik moet de kinderen dan ook een waanzinnig compliment geven. Wat een geweldige surprises waren er dit jaar in elkaar geknutseld. Van de Hulk naar een gig Mario bom en van een gitaar naar een drumstel. Niets was jullie te gek.

Zelfs het geheim houden van de lootjes is velen van jullie dit keer gelukt, wow.

Voor de foto’s klik dan hier.

Geplaatst in Groep 8A | Tags:


Adam en de rest

Gepubliceerd 31 oktober 2017 | Door R. Gosselink

De groepen 7 en 8 zijn naar een bijzondere voorstelling geweest in het ‘Maaspodium”. De voorstelling gaat over Adam.

Adam is op het eerste gezicht een hele normale jongen. Maar vanaf de eerste dag op zijn nieuwe school vinden de andere kinderen hem maar raar. Hij is ‘anders’. Ook thuis, bij zijn vader en moeder, heeft hij het gevoel dat hij er niet helemaal bij hoort. Hoe dat komt, weet Adam niet.

Op zijn verjaardag loopt hij weg van huis en zo begint een avontuurlijke zwerftocht door de stad. Hij ontmoet mensen die net als hij ‘anders’ zijn. Slootman, Piraat, Carrièreman en Vogelvrouw zijn ieder op hun eigen manier anders. Door deze zwerftocht leert Adam anders naar anderen kijken: hun anders-zijn is niet raar, maar juist mooi: een cadeau voor de wereld. En dat is zijn eigen anders-zijn ook.

Adam en de anderen gaat over acceptatie, over met liefde naar elkaar kijken en durven te zijn wie je bent. Deze muzikale solo met veertien personages is het debuut van Anne Rats (bekend van o.a. Otje) als theatermaker.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Geef een ander de ruimte

Gepubliceerd 30 oktober 2017 | Door M. de Bode

Vandaag zijn we met groep 8A bezig geweest met het aangeven van je grenzen. Wanneer komt iemand nu te dichtbij (intieme zone) en wat doe je daar nu aan.

Met een paar kleine oefeningen hebben we de kinderen bewust gemaakt dat er inderdaad een grens is en dat deze grens bij de één anders is dan bij de ander.

Ook hebben we een leuk filmpje bekeken waaruit heel duidelijk naar voren kwam dat mensen die te dichtbij komen intimiderend of beangstigend kunnen overkomen. Wilt u dit filmpje ook zien klik dan op de link: https://www.youtube.com/watch?v=A_6XHB8D9vQ

Wanneer u op deze link klikt dan ziet u een aantal oefenvormen waarmee de kinderen hebben geoefend: filmpjes

 

Geplaatst in Groep 8A | Tags:


voorronde voorleeswedstrijd in groep 8A

Gepubliceerd 10 oktober 2017 | Door M. de Bode

Maandag 9 oktober 2017 hebben we in groep 8A de voorronde gehouden voor de voorleeswedstrijd. Hiervoor hebben zich 6 kinderen opgegeven met de meest uiteenlopende boeken.

Tim, Quinten, Mara, Joey, Yeliz en Isabel gingen met elkaar de strijd aan met de rest van de klas als zeer onpartijdige jury.

Uiteindelijk kreeg Joey de meeste stemmen van de groep en zo mag hij aankomende vrijdag onze groep gaan vertegenwoordigen tijdens de schoolbrede voorleeswedstrijd. Wanneer hij wint zal hij onze school kunnen gaan vertegenwoordigen tijdens de verdere rondes. Ik houd u op de hoogte.

Geplaatst in Groep 8A | Tags:


Blijdorp

Gepubliceerd 6 oktober 2017 | Door R. Gosselink

Een medewerker van Blijdorp wilde graag in de groepen 7 en 8 over ‘zijn’ dierentuin vertellen. Hij heeft het over zijn werkzaamheden gehad, maar nog meer over de verblijven van de dieren. Hoe die er vroeger uitzagen en aan welke eisen moderne verblijven moeten voldoen. Het was jammer dat hij maar drie kwartier per groep had, want er was heel veel te vertellen.

 

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Opening Kinderboekenweek 2017

Gepubliceerd 3 oktober 2017 | Door M. de Bode

Van 2 t/m 13 oktober zal er bij ons op school aandacht worden besteed aan de kinderboekenweek. Volgens oud gebruik zullen wij ook dit jaar onze projectweek weer koppelen aan de Kinderboekenweek. Zoals u heeft kunnen lezen vinden wij het thema van de landelijke Kinderboekenweek niet passend bij onze identiteit. Vandaar dan ook dat wij hebben gekozen voor het thema “op avontuur”. Op 2 okotber 2017 hebben wij de aftrap verzorgd. Met alle kinderen in de gymzaal zijn we in een vliegtuig gestapt om eens met zijn allen over Rotterdam te gaan vliegen. Uiteraard met de heer Albert Plesman als onze gezagvoerder. De groepen 1 & 2 zullen zich gaan verdiepen in het vliegen op zich, de groep 3 & 4 zullen meer te weten komen over de haven, de groepen 5 & 6 gaan de grond in en zullen zich bezig gaan houden met opgravingen en de groepen  7 & 8 gaan Blijdorp verkennen. Daarnaast zal er in de klassen ook volop aandacht worden besteed aan de bijbehorende boeken.

Uiteraard zullen we een fantastische vlucht maken met zijn allen.

We worden weer thuis verwacht op donderdag 12 oktober waar wij meteen alle ouders willen uitnodigen om eens te komen kijken in de groepen. Wat hebben ze geleerd en wat hebben ze allemaal gedaan. Een uitnodiging hiervoor zult u later van uw kind ontvangen.

Voor foto’s van de opening klik hier.

 

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 1/2C, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5, Groep 5, Groep 6, Groep 6A, Groep 6B, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


« Pagina 1, 2, 3 ... 7, »

Welkom

Bekijk hier onze webclipPromovideo

Kalender