Gepubliceerd 9 januari 2017 | Door R. Gosselink

Ook dit jaar heeft de Sint weer een bezoek gebracht aan de Albert Plesmanschool. Na de grootse ontvangst op het plein zijn de groepen 1 t/m 5 met een bezoek vereerd en hebben de groepen 6 t/m 8 in de gymzaal samen met de Sint en Pieten nog een feestje gebouwd.

Groep 5 tussen de slangen

Gepubliceerd 3 november 2016 | Door R. Gosselink

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Groep 5 heeft op de ‘de Blijde Wei’ een hartstikke spannende les gehad van meester Bas. Hij heeft van alles verteld en laten zien van amfibieën en reptielen en sommige kinderen hebben een echte slang om hun nek gehad.

Projectweek groep 5

Gepubliceerd 13 oktober 2016 | Door R. Gosselink

dscn4899Vorige week is de kinderboekenweek/projectweek gestart. Er is een heleboel gedaan en gemaakt!

Meester- en juffendag

Gepubliceerd 24 juni 2016 | Door M. de Bode

DSCN3128Vandaag was weer de jaarlijks terugkerende verjaardag van alle meesters en juffen van de Albert Plesmanschool. Dit jaar was het thema “circus”. Heel veel kinderen hebben de moeite genomen zich in dit thema te verdiepen en kwamen dan ook als clowns, goochelaars en andere circusartiesten richting school. Zelfs wilde dieren (die eigenlijk niet meer mogen in het circus) zijn vandaag gesignaleerd.

Traditioneel werd deze dag weer afgesloten met de talentenjacht. En deze doet zijn naam weer eer aan. Wat een talent hier op school. Met uiteindelijk als winnaars: Ayla Mersch als zangeres met achtergronddanseressen Livia, Ahlam en Isa uit groep 6B.

Voor meer foto’s klik dan hier.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 5, Groep 6, Groep 6A, Groep 6B, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:

Sportdag/Koningsdag 2016

Gepubliceerd 12 mei 2016 | Door M. de Bode

Het lijkt alweer een hele tijd geleden. Verspringende, hoogspringende, basketballende, voetballende, lacrosse spelende en rennende kinderen uit de bovenbouw. En in de onderbouw werd er gesjoeld, met ballen gespeeld, er werd gevoetbald en blikken werden omgegooid. Maar het meest zagen wij lachende kinderen. Iedereen deed op zijn of haar manier zo goed en zo fanatiek mogelijk mee aan de diverse onderdelen van de sportdag en mede hierdoor werd deze dag een gezellige en sportieve (op meerdere manieren te lezen) dag. Ook hadden we geluk met het weer, de voorspellingen waren niet zo best, maar uiteindelijk was het prima te doen.

Dank aan alle ouders die hebben geholpen deze dag tot een succes voor de kinderen te maken.

Klik hier voor de foto’s van deze dag.

IMG_4928

Bezoek aan het philharmonisch orkest te Rotterdam

Gepubliceerd 8 april 2016 | Door Sabine Kuiper

De groepen 5 en 6 zijn vandaag naar het Philharmonisch Orkest in de Doelen geweest. Hier hebben de kinderen genoten van de voorstelling: ” Willem en Wolfgang”. De kinderen namen een kijkje in het leven van de jonge Wolfgang Amadeus Mozart.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 5, Groep 6, Groep 6A, Groep 6B | Tags:

kinderboerderijles: Knaagdieren

Gepubliceerd 2 februari 2016 | Door R. Gosselink

In januari zijn we naar de kinderboerderij gegaan voor een les over knaagdieren. We leerden daar o.a. dat een haas en een konijn geen knaagdieren zijn. Daar ze dubbele voortanden hebben worden zij ‘haasachtigen’ genoemd. We hebben er al onderzoekend van genoten.

maandviering groepen 5 en 6

Gepubliceerd 2 februari 2016 | Door R. Gosselink

Maandag 1 februari hebben we een viering gehad met het thema ‘Wat is wijsheid?’. Dit was naar aanleiding van de verhalen van koning Salomo.

Zonnebloemwedstrijd.

Gepubliceerd 3 november 2015 | Door R. Gosselink

20151015_110343Bij Liam en Mirre (groepen 5 en 7B) is de zonnebloem gegroeid tot de enorme hoogte van 3,80 meter. Nog een stukje te gaan tot het wereldrecord van 9,17 meter, maar toch een flinke stengel.
Broer en zus hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. Gefeliciteerd.
Op het prikbord bij de hoofdingang zijn de foto’s van alle inzendingen te zien.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 5, Groep 7, Groep 7B | Tags:

« Pagina 1, 2 »