Skip to content

Eerste editie van de DroneCup groot succes

De eerste editie van de DroneCup is gewonnen door KC De Vlinder en IKC Albert Plesman

Op maandag 12 juni was de eerste editie van de DroneCup. Dat is het afsluitende evenement van een lessenserie over drones en het ontwerpen van obstakels waar de drones doorheen moeten vliegen. Leerlingen uit de bovenbouw van IKC De Stelberg, KC Talma, KC De Vlinder, IKC De Lis en IKC Albert Plesman deden mee. Iedere school kon 2 piloten sturen en een aantal klasgenoten om aan te moedigen. De rest van de klas kon via een live-verbinding meekijken.

Eerst hebben de piloten het parcours van obstakels uitgezet en konden ze het parcours te verkennen. Kinderen moesten met drones plastic bekers omver stoten, drones van de toekomst ontwerpen, vragen beantwoorden over de gevolgde lessenserie en complimenten geven over de obstakels van andere scholen.

In de kwartfinales namen de leerlingen het in tweetallen tegen elkaar op. De finale ging tussen een leerling van IKC Albert Plesman en een leerling van IKC De Lis. Piloot Isai van IKC Albert Plesman bleek de beste racer. De prijs voor de beste obstakels ging naar de leerlingen van KC De Vlinder. Het was een geslaagde eerste editie met heel veel enthousiaste en sportieve leerlingen.

En sportief dat waren ze zeker! In een felle strijd zag een deelnemer dat de drone van zijn tegenstander niet startte. Hoewel hij al duidelijk voor lag, stopte hij de race voor een sportieve herstart. Uiteindelijk verloor de leerling die eerst voor lag, maar feliciteerde zijn tegenstander toch met de goede race. Het tekende de goede sfeer onder leerlingen tijdens de Cup. Complimenten aan alle leerlingen die zo hard hebben gewerkt afgelopen weken, ook de leerlingen op school die helaas niet allemaal in de gymzaal paste.

Op naar een nieuwe editie volgend jaar, we kijken er nu al naar uit!

Back To Top