Paaslunch en Eitje-tik-wedstrijd

Paaslunch
Donderdag voor Pasen genieten we altijd met alle kinderen van een heerlijke paaslunch. Alle groepen zitten dan door elkaar. De grote kinderen vinden het spannend, omdat zij een of twee kinderen uit groep 1/2 ophalen. En die vinden het spannend, omdat ze met een kind van 7 of 8 meegaan. In de lokalen verzorgen hulpouders de lunch. De tafels zijn al gedekt en de broodjes, croissantjes en matzes staan klaar.
Zorgzaam
De kinderen van de groepen 7 en 8 doen heel erg hun best om te zorgen dat ‘hun’ kinderen niets te kort komen en alle kinderen van de groepen 1 t/m 8 door elkaar maken er een bijzonder gezellige lunch van.
Genoeg
Er wordt zo lekker doorgegeten dat we even bang zijn dat we te weinig hebben ingekocht, maar er blijkt genoeg voor iedereen. Wanneer de bel gaat is alles heel snel opgeruimd en gaan ze allemaal weer naar hun eigen groep. Ze hebben allemaal lekker gegeten en krijgen bij de eigen juf of meester nog een chocolade-ei.
Eitje-tik-wedstrijd
Dan is het tijd voor de grote finale van de Eitje-tik-wedstrijd. Op het plein verzamelen alle meesters, juffen en kinderen zich in een grote kring.
De kinderen hebben per groep al ‘gestreden’ om te zien wie het sterkste ei heeft. Nu is het de beurt aan de juffen en meesters. Meester de Bode blijkt een heel hard gekookt ei te hebben en mag meedoen in de allerlaatste ronde.
Finale
In de finaleronde blijven steeds minder eieren heel en uiteindelijk zijn er nog maar twee over. Het ei van Ryan Kruithof uit 1/2a blijft als enige helemaal heel. Hij mag de wisselbeker in ontvangst nemen. We gaan nog even naar binnen om onze spullen te pakken en de kleurplaat uit te delen. Dit jaar is er geen groei- maar een kleurwedstrijd. Per groep kiest een deskundige jury de mooiste plaat en die wordt beloond met een leuke prijs.