Groep 8B

eindkamp groep 8 dag 2 en 3

Gepubliceerd 4 juli 2018 | Door M. de Bode

Zo we zijn weer terug op school. Wat is het snel gegaan zeg. We hebben genoten met een grote G. Dinsdag 4 juli hebben we ondanks de hitte nog een aantal spellen gedaan. Zo hebben de kinderen geprobeerd een misdrijf op te lossen als echte detectives (wat een 3-tal groepjes ook daadwerkelijk gelukt is), hebben we schaaktrefbal gespeeld en hebben we afkoeling gezocht in het Brielse meer. springen van d

e steiger het water in en via het boottrappetje van een aardige booteigenaar het water weer uit. ‘s avonds de bonte avond (waar een aantal kinderen het woord bont een hele nieuwe betekenis hebben gegeven). Veel gedanst, gedronken en gesnoept. Daarna snel naar bed om er ‘s ochtends onder de subtiele klanken van Jochem Myier’s “wakker worden” rustig weer uitgehaald te worden!!!!! Snel de kamers in orde maken, ontbijten en dan komen de eerste ouders alweer om de kinderen op te halen.

Ik wil namens de kampbegeleiding alle kinderen hartelijk bedanken voor het hele leuke en geslaagde eindkamp. Voor nu welterusten en tot morgen.

Meester de Bode

Gepubliceerd 3 juli 2018 | Door R. Gosselink

Eindkamp dag 1

Zo dag 1 zit er op. En wat voor een dag! Met ongeveer 25 graden Celsius vertrokken we uit Rotterdam richting Oostvoorne. Voor enkele ouders was het kamphuis moeilijk te vinden, maar uiteindelijk arriveerde iedereen bij het Samuel Naardenhuis.
Deze dag meteen lekker bezig. Zo speelden we ‘Spons, Water en Vuur’, ‘Levend Bingo’, en ‘Levend Stratego’. En alles met een grote lach op een ieders gezicht, ook onder de fanatiekelingen onder de kinderen. Het is wel warm. De kannen siroop zijn niet aan te slepen. Ook een snoepje en wat chips ontbreken niet.
Tot morgen allemaal.  Groetjes groepen 8A en 8B.

Digitale eindtoets groep 8 van start

Gepubliceerd 18 april 2018 | Door M. de Bode

Op woensdag 18 april mocht groep 8a het spits afbijten met de eindtoets. Dit jaar nemen we voor het eerst de eindtoets digitaal af.  Uiteraard erg spannend, voor zowel de kinderen als voor de meester en de juf. Morgen mag groep 8b zich gaan storten op dag 1. Nogmaals wensen wij alle kinderen veel succes.

Klasse!lunch

Gepubliceerd 27 maart 2018 | Door R. Gosselink

Klasse!lunch
De kinderen van de groepen acht lunchten afgelopen donderdag samen op school. Albert Heijn bood de lunch aan in samenwerking met ‘Ikeethetbeter’. De lunch bestond uit gezonde producten, die je op allerlei manieren kon combineren. Dat lukte heel goed. Na een gezellige maaltijd was er van het buffet zo goed als niets meer over.

Informatieavond voortgezet onderwijs

Gepubliceerd 14 december 2017 | Door M. de Bode

Na een goed bezochte informatieavond treft u bijgaand de PowerPointpresentatie aan.

Aangezien het een hele berg informatie is die u in ene over u hen gestort krijgt kunnen wij ons voorstellen dat er nog wat dingen onduidelijk zouden kunnen zijn. Indien dit het geval is, of wanneer er op een later tijdstip nog andere vragen opkomen, schroom dan niet om ons even op te zoeken. Vaak kunnen we u meteen helpen en zo niet dan gaan wij ons uiterste best voor u doen om alles duidelijk te krijgen.

Met vriendelijke groet,

Juf Van der Kaaden en Meester De Bode

Voor de PowerPointpresentatie klik dan op de link hieronder.

voorlichting vo 1718

Geplaatst in Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:

Surprises in groep 8B

Gepubliceerd 8 december 2017 | Door R. Gosselink

Tijdens de Sint-ochtend vermaakten de kinderen in groep 8 zich prima met de door hen gemaakte surprises en gedichten. Er zaten werkelijk kunstwerken bij.

Geplaatst in Actueel, Groep 8B | Tags:

Adam en de rest

Gepubliceerd 31 oktober 2017 | Door R. Gosselink

De groepen 7 en 8 zijn naar een bijzondere voorstelling geweest in het ‘Maaspodium”. De voorstelling gaat over Adam.

Adam is op het eerste gezicht een hele normale jongen. Maar vanaf de eerste dag op zijn nieuwe school vinden de andere kinderen hem maar raar. Hij is ‘anders’. Ook thuis, bij zijn vader en moeder, heeft hij het gevoel dat hij er niet helemaal bij hoort. Hoe dat komt, weet Adam niet.

Op zijn verjaardag loopt hij weg van huis en zo begint een avontuurlijke zwerftocht door de stad. Hij ontmoet mensen die net als hij ‘anders’ zijn. Slootman, Piraat, Carrièreman en Vogelvrouw zijn ieder op hun eigen manier anders. Door deze zwerftocht leert Adam anders naar anderen kijken: hun anders-zijn is niet raar, maar juist mooi: een cadeau voor de wereld. En dat is zijn eigen anders-zijn ook.

Adam en de anderen gaat over acceptatie, over met liefde naar elkaar kijken en durven te zijn wie je bent. Deze muzikale solo met veertien personages is het debuut van Anne Rats (bekend van o.a. Otje) als theatermaker.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:

Blijdorp

Gepubliceerd 6 oktober 2017 | Door R. Gosselink

Een medewerker van Blijdorp wilde graag in de groepen 7 en 8 over ‘zijn’ dierentuin vertellen. Hij heeft het over zijn werkzaamheden gehad, maar nog meer over de verblijven van de dieren. Hoe die er vroeger uitzagen en aan welke eisen moderne verblijven moeten voldoen. Het was jammer dat hij maar drie kwartier per groep had, want er was heel veel te vertellen.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8A, Groep 8B | Tags:

Excursie Blijdorp groep 7 & 8

Vandaag zijn we met de groepen 7 & 8 naar Blijdorp geweest. Zoals reeds bekend bij de kinderen zullen wij ons de komende 2 weken gaan richten op Blijdorp. Vandaag was meteen al de excursie gepland, zodat we kennis konden maken met de dieren, de functie, en de verblijven van Blijdorp.

Een speurtocht door Blijdorp, met heerlijk weer overigens, die ons leidde langs de diverse roofdieren en andere jagers. Veel informatie meegekregen en heel veel bijgeleerd.

Voor een impressie van hoe de dag er een beetje uit zag, klik dan hier.

« Pagina 1, 2, 3 ... 7, »