Plesmanschool-banner9.jpg

eindkamp groep 8 dag 2 en 3

Gepubliceerd 4 juli 2018 | Door M. de Bode

Zo we zijn weer terug op school. Wat is het snel gegaan zeg. We hebben genoten met een grote G. Dinsdag 4 juli hebben we ondanks de hitte nog een aantal spellen gedaan. Zo hebben de kinderen geprobeerd een misdrijf op te lossen als echte detectives (wat een 3-tal groepjes ook daadwerkelijk gelukt is), hebben we schaaktrefbal gespeeld en hebben we afkoeling gezocht in het Brielse meer. springen van d

e steiger het water in en via het boottrappetje van een aardige booteigenaar het water weer uit. ‘s avonds de bonte avond (waar een aantal kinderen het woord bont een hele nieuwe betekenis hebben gegeven). Veel gedanst, gedronken en gesnoept. Daarna snel naar bed om er ‘s ochtends onder de subtiele klanken van Jochem Myier’s “wakker worden” rustig weer uitgehaald te worden!!!!! Snel de kamers in orde maken, ontbijten en dan komen de eerste ouders alweer om de kinderen op te halen.

Ik wil namens de kampbegeleiding alle kinderen hartelijk bedanken voor het hele leuke en geslaagde eindkamp. Voor nu welterusten en tot morgen.

Meester de Bode

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Gepubliceerd 3 juli 2018 | Door R. Gosselink

Eindkamp dag 1

Zo dag 1 zit er op. En wat voor een dag! Met ongeveer 25 graden Celsius vertrokken we uit Rotterdam richting Oostvoorne. Voor enkele ouders was het kamphuis moeilijk te vinden, maar uiteindelijk arriveerde iedereen bij het Samuel Naardenhuis.
Deze dag meteen lekker bezig. Zo speelden we ‘Spons, Water en Vuur’, ‘Levend Bingo’, en ‘Levend Stratego’. En alles met een grote lach op een ieders gezicht, ook onder de fanatiekelingen onder de kinderen. Het is wel warm. De kannen siroop zijn niet aan te slepen. Ook een snoepje en wat chips ontbreken niet.
Tot morgen allemaal.  Groetjes groepen 8A en 8B.

 

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


StartUp groep 8A

Gepubliceerd 22 mei 2018 | Door M. de Bode

Vandaag zijn we met groep 8A naar Het Nieuwe Instituut aan het museumpark geweest. Tijdens dit uitje hebben wij een workshop gekregen met als titel “StartUp”. De bedoeling van deze workshop was om, geïnspireerd door natuurlijke elementen, een vernieuwend product te ontwerpen en hier een korte pitch van te maken.

Voor meer foto’s kunt u hier klikken. Ook vindt u hier de door de groepjes gemaakte pitches.                                                                                                                                           

 

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 8A | Tags:


Digitale eindtoets groep 8 van start

Gepubliceerd 18 april 2018 | Door M. de Bode

Op woensdag 18 april mocht groep 8a het spits afbijten met de eindtoets. Dit jaar nemen we voor het eerst de eindtoets digitaal af.  Uiteraard erg spannend, voor zowel de kinderen als voor de meester en de juf. Morgen mag groep 8b zich gaan storten op dag 1. Nogmaals wensen wij alle kinderen veel succes.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Klasse!lunch

Gepubliceerd 27 maart 2018 | Door R. Gosselink

Klasse!lunch
De kinderen van de groepen acht lunchten afgelopen donderdag samen op school. Albert Heijn bood de lunch aan in samenwerking met ‘Ikeethetbeter’. De lunch bestond uit gezonde producten, die je op allerlei manieren kon combineren. Dat lukte heel goed. Na een gezellige maaltijd was er van het buffet zo goed als niets meer over.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Start week van de poëzie

Gepubliceerd 25 januari 2018 | Door M. de Bode

Vandaag zijn wij als groep 8A gestart met de week van de poëzie. Enkele mooie gedichtenbundels staan al in de klas en de kinderen nemen (hoop ik) ook nog enkele andere exemplaren mee. Op deze manier proberen we de kinderen in aanraking te laten komen met poëzie in al zijn vormen.

De aftrap voor onze groep was aan de opa van Quinten. Op het laatste moment heeft hij nog een klein gaatje weten te vinden in zijn agenda, wat wij natuurlijk helemaal te gek vinden. Gezellig met zijn allen in de schoolbieb, onder het genot van een drankje en wat lekkers, heeft “opa” voorgelezen uit het werk van enkele bekende schrijvers/schrijfsters (Annie M.G. Schmidt en Miep Diekmann). Daarna  zijn er ook nog wat gedichten uit eigen werk voorgedragen.

Super om te horen hoe enthousiast iemand kan zijn over poëzie en geweldig hoe hij dit wist over te brengen op de kinderen. Vooral de gedichten over Quinten spraken natuurlijk erg aan.

Het zijn er niet veel maar enkele foto’s kunt u hier bekijken.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 8A | Tags:


Informatieavond voortgezet onderwijs

Gepubliceerd 14 december 2017 | Door M. de Bode

Na een goed bezochte informatieavond treft u bijgaand de PowerPointpresentatie aan.

Aangezien het een hele berg informatie is die u in ene over u hen gestort krijgt kunnen wij ons voorstellen dat er nog wat dingen onduidelijk zouden kunnen zijn. Indien dit het geval is, of wanneer er op een later tijdstip nog andere vragen opkomen, schroom dan niet om ons even op te zoeken. Vaak kunnen we u meteen helpen en zo niet dan gaan wij ons uiterste best voor u doen om alles duidelijk te krijgen.

Met vriendelijke groet,

Juf Van der Kaaden en Meester De Bode

Voor de PowerPointpresentatie klik dan op de link hieronder.

voorlichting vo 1718

 

Geplaatst in Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Surprises groep 8A

Gepubliceerd 13 december 2017 | Door M. de Bode

Ook dit jaar weer een fantastische ochtend gehad met groep 8. Allereerst werd er natuurlijk weer hard gezongen op het plein om Sinterklaas zover te krijgen naar onze school te komen. Dan even een dansje doen met de 2 groepen 8. Uiteraard deden de juf en meester ook mee! Dan snel naar de klas om de surprises en gedichten te bekijken en te beluisteren. Zoals zo vaak is de voorpret eigenlijk het leukste, maar als jouw surprise dan eindelijk aan de beurt is dan wordt het toch weer even extra spannend.

Ik moet de kinderen dan ook een waanzinnig compliment geven. Wat een geweldige surprises waren er dit jaar in elkaar geknutseld. Van de Hulk naar een gig Mario bom en van een gitaar naar een drumstel. Niets was jullie te gek.

Zelfs het geheim houden van de lootjes is velen van jullie dit keer gelukt, wow.

Voor de foto’s klik dan hier.

Geplaatst in Groep 8A | Tags:


Surprises in groep 8B

Gepubliceerd 8 december 2017 | Door R. Gosselink

Tijdens de Sint-ochtend vermaakten de kinderen in groep 8 zich prima met de door hen gemaakte surprises en gedichten. Er zaten werkelijk kunstwerken bij.

Geplaatst in Actueel, Groep 8B | Tags:


Adam en de rest

Gepubliceerd 31 oktober 2017 | Door R. Gosselink

De groepen 7 en 8 zijn naar een bijzondere voorstelling geweest in het ‘Maaspodium”. De voorstelling gaat over Adam.

Adam is op het eerste gezicht een hele normale jongen. Maar vanaf de eerste dag op zijn nieuwe school vinden de andere kinderen hem maar raar. Hij is ‘anders’. Ook thuis, bij zijn vader en moeder, heeft hij het gevoel dat hij er niet helemaal bij hoort. Hoe dat komt, weet Adam niet.

Op zijn verjaardag loopt hij weg van huis en zo begint een avontuurlijke zwerftocht door de stad. Hij ontmoet mensen die net als hij ‘anders’ zijn. Slootman, Piraat, Carrièreman en Vogelvrouw zijn ieder op hun eigen manier anders. Door deze zwerftocht leert Adam anders naar anderen kijken: hun anders-zijn is niet raar, maar juist mooi: een cadeau voor de wereld. En dat is zijn eigen anders-zijn ook.

Adam en de anderen gaat over acceptatie, over met liefde naar elkaar kijken en durven te zijn wie je bent. Deze muzikale solo met veertien personages is het debuut van Anne Rats (bekend van o.a. Otje) als theatermaker.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


« Pagina 1, 2, 3 ... 6, »

Welkom

Bekijk hier onze webclipPromovideo

Kalender

  • No Events