Groep 7B

Surprises

Gepubliceerd 6 december 2017 | Door R. Gosselink

De kinderen van groep 7 zijn natuurlijk al erg groot,
Toch wil er niemand met Sint mee op de boot.
In de zak van Sinterklaas of een of andere Piet
Nee, dat willen zij natuurlijk ook niet!
Zij zetten allemaal hun beste beentje voor.
Nee, ze zongen niet zo mooi in koor,
maar knutselen dat ging helemaal oké
En voor iedereen was er een surprise mee.
In de ochtend waren ze allemaal gezellig samen,
dat kunnen de meester en juf beamen.
Wilt u van dit alles iets zien?
Klik op de foto werkt misschien……

Adam en de rest

Gepubliceerd 31 oktober 2017 | Door R. Gosselink

De groepen 7 en 8 zijn naar een bijzondere voorstelling geweest in het ‘Maaspodium”. De voorstelling gaat over Adam.

Adam is op het eerste gezicht een hele normale jongen. Maar vanaf de eerste dag op zijn nieuwe school vinden de andere kinderen hem maar raar. Hij is ‘anders’. Ook thuis, bij zijn vader en moeder, heeft hij het gevoel dat hij er niet helemaal bij hoort. Hoe dat komt, weet Adam niet.

Op zijn verjaardag loopt hij weg van huis en zo begint een avontuurlijke zwerftocht door de stad. Hij ontmoet mensen die net als hij ‘anders’ zijn. Slootman, Piraat, Carrièreman en Vogelvrouw zijn ieder op hun eigen manier anders. Door deze zwerftocht leert Adam anders naar anderen kijken: hun anders-zijn is niet raar, maar juist mooi: een cadeau voor de wereld. En dat is zijn eigen anders-zijn ook.

Adam en de anderen gaat over acceptatie, over met liefde naar elkaar kijken en durven te zijn wie je bent. Deze muzikale solo met veertien personages is het debuut van Anne Rats (bekend van o.a. Otje) als theatermaker.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:

Blijdorp

Gepubliceerd 6 oktober 2017 | Door R. Gosselink

Een medewerker van Blijdorp wilde graag in de groepen 7 en 8 over ‘zijn’ dierentuin vertellen. Hij heeft het over zijn werkzaamheden gehad, maar nog meer over de verblijven van de dieren. Hoe die er vroeger uitzagen en aan welke eisen moderne verblijven moeten voldoen. Het was jammer dat hij maar drie kwartier per groep had, want er was heel veel te vertellen.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8A, Groep 8B | Tags:

Excursie Blijdorp groep 7 & 8

Vandaag zijn we met de groepen 7 & 8 naar Blijdorp geweest. Zoals reeds bekend bij de kinderen zullen wij ons de komende 2 weken gaan richten op Blijdorp. Vandaag was meteen al de excursie gepland, zodat we kennis konden maken met de dieren, de functie, en de verblijven van Blijdorp.

Een speurtocht door Blijdorp, met heerlijk weer overigens, die ons leidde langs de diverse roofdieren en andere jagers. Veel informatie meegekregen en heel veel bijgeleerd.

Voor een impressie van hoe de dag er een beetje uit zag, klik dan hier.

Viering groepen 7 en 8

Gepubliceerd 29 september 2017 | Door R. Gosselink

De groepen 7 en 8 hebben tijdens de week van de beste maatjes veel gesproken over het verminderen van pestgedrag. het blijkt dat de kinderen heel goed weten waar het over gaat. Nu nog al die kennis in de praktijk toepassen. Vandaar dat een van de liedjes ook de toepasselijke titel had: ‘Doen Wat Je Zegt!’

Opening Havendagen

Gepubliceerd 1 september 2017 | Door R. Gosselink

Groep 7 en de groepen 8 waren uitgenodigd voor de opening van de Havendagen. Gezien de beperkte tijd die we hadden, zijn slechts enkele activiteiten bezocht. Er zijn er heel veel en ieder eerste weekend van september loont het de moeite om (met de kinderen) naar de Parkkade en/of de overkant te  gaan om de demonstraties te bekijken en langs de stands te lopen.

Groep 7 overleeft een ramp….

Gepubliceerd 1 september 2017 | Door R. Gosselink

Maandagochtend eindigde een uitstapje van groep 7 naar de Blijde Wei midden in de wildernis. Daar moesten ze zien te overleven van de natuur totdat er hulp kwam opdagen. Er werden hutten gebouwd en voedsel werd verzameld. Van de gevonden kruiden is thee gemaakt op het kampvuur. Gelukkig hebben ze dankzij de gezamenlijke inspanningen het avontuur heelhuids doorstaan.

Gepubliceerd 5 juli 2017 | Door R. Gosselink

Op dinsdagochtend 4 juli 2017 vond er iets speciaals plaats in groep 7b. Thijmen en zijn opa hielden daar een hoorcollege over de ruimte voor groep 7b en gastleerlingen uit de plusgroepen van groep 1 tot en met 8.De kinderen kwamen met een onderzoeksvraag. Na het hoorcollege kregen zij hier een antwoord op. Met die informatie gingen zij terug naar hun eigen klas om daar te vertellen wat ze gezien en gehoord hadden.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 7B | Tags:

Bedankt groep 7!

Gepubliceerd 23 april 2017 | Door H.P. Goudappel

We kijken terug op een meer dan geslaagde werkweek. Wat een leuke dagen hebben de kinderen er van gemaakt. Een super goede sfeer met hoofdzakelijke positieve momenten. Hopelijk kijken jullie er met veel plezier op terug.

Geniet nog lang na van de belevenissen en de foto’s.

Hierbij de laatste twee foto’s.

Namens de juffen en de meesters van de leiding: bedankt voor de fantastische werkweek!

« Pagina 1, 2, 3, 4 »