Plesmanschool-banner3.jpg

Groep 4/5

Opening Kinderboekenweek 2017

Gepubliceerd 3 oktober 2017 | Door M. de Bode

Van 2 t/m 13 oktober zal er bij ons op school aandacht worden besteed aan de kinderboekenweek. Volgens oud gebruik zullen wij ook dit jaar onze projectweek weer koppelen aan de Kinderboekenweek. Zoals u heeft kunnen lezen vinden wij het thema van de landelijke Kinderboekenweek niet passend bij onze identiteit. Vandaar dan ook dat wij hebben gekozen voor het thema “op avontuur”. Op 2 okotber 2017 hebben wij de aftrap verzorgd. Met alle kinderen in de gymzaal zijn we in een vliegtuig gestapt om eens met zijn allen over Rotterdam te gaan vliegen. Uiteraard met de heer Albert Plesman als onze gezagvoerder. De groepen 1 & 2 zullen zich gaan verdiepen in het vliegen op zich, de groep 3 & 4 zullen meer te weten komen over de haven, de groepen 5 & 6 gaan de grond in en zullen zich bezig gaan houden met opgravingen en de groepen  7 & 8 gaan Blijdorp verkennen. Daarnaast zal er in de klassen ook volop aandacht worden besteed aan de bijbehorende boeken.

Uiteraard zullen we een fantastische vlucht maken met zijn allen.

We worden weer thuis verwacht op donderdag 12 oktober waar wij meteen alle ouders willen uitnodigen om eens te komen kijken in de groepen. Wat hebben ze geleerd en wat hebben ze allemaal gedaan. Een uitnodiging hiervoor zult u later van uw kind ontvangen.

Voor foto’s van de opening klik hier.

 

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 1/2C, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5, Groep 5, Groep 6, Groep 6A, Groep 6B, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Nationale voorleesdagen en bieb in het zonnetje.

Gepubliceerd 31 januari 2017 | Door L. Nipius

Tijdens de nationale voorleesdagen deze week, hebben we vandaag onze nieuwe schoolbibliotheek extra feestelijk in het zonnetje gezet.
De bibliotheek, die al sinds 1 december open is, kreeg daardoor de welverdiende aandacht die het tijdens de drukke decembermaand heeft moeten missen. De bibliotheek was versierd en de kinderen kregen koek en limonade. De bieb werd nu niet per groepje bezocht, maar met de hele klas. De groepen werden voorgelezen door meesters, opa’s en vaders. De reden hiervoor is dat jongens in het algemeen een achterstand hebben in lezen ten opzichte van de meisjes. Om hun leesplezier en leesvaardigheid te verbeteren, hebben we vaders, opa’s, ooms, enzovoort gevraagd om in deze week te komen voorlezen.
Deze dag was al geslaagd. Donderdag volgt ronde twee. We zoeken trouwens nog een ‘voorleesman’ voor groep 6 en groep 7a. Wie wil?

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5 | Tags:


kerstviering afdeling 1

Gepubliceerd 9 januari 2017 | Door R. Gosselink

De groepen 1 t/m 4 hebben Kerstmis dit jaar in de Open Hofkerk gevierd. Dat deden ze met een musical over het kerstverhaal. Alle kinderen hebben heel erg hun best gedaan om alle liedjes uit het hoofd te leren en dat was goed te merken. Het waren twee heel sfeervolle vieringen. (Er komen nog een aantal foto’s bij)

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2B, Groep 1/2C, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5 | Tags:


Sinterklaas

Gepubliceerd 9 januari 2017 | Door R. Gosselink

Ook dit jaar heeft de Sint weer een bezoek gebracht aan de Albert Plesmanschool. Na de grootse ontvangst op het plein zijn de groepen 1 t/m 5 met een bezoek vereerd en hebben de groepen 6 t/m 8 in de gymzaal samen met de Sint en Pieten nog een feestje gebouwd.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 1/2C, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5, Groep 5, Groep 6, Groep 6A, Groep 6B, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Sinterklaas in groep 4/5

Gepubliceerd 6 december 2016 | Door Julia van 't Zelfde

Op 5 december was het dan zover….eindelijk kwamen de Sint en zijn Pieten ons een bezoekje brengen. Dit jaar was het wel heel speciaal. Groep 5 maakte namelijk voor de eerste keer een surprise en groep 4 kreeg een cadeau van de Sint. We hebben met de hele klas een gezellige dag gehad en praten nog lang na over onze gekregen cadeautjes!

dscn7368-1

Geplaatst in Algemeen nieuws, Groep 4/5 | Tags:


SKVR groep 4/5

Gepubliceerd 6 december 2016 | Door Julia van 't Zelfde

Op 8 november zijn wij met de klas naar de SKVR geweest. Daar hebben we deelgenomen aan een ‘Meespeelorkest’. De leerlingen mochten verschillende instrumenten bespelen, zoals: klarinet, blokfluit, accordeon, drumstel en viool. Aan het einde van de les hebben de juffen en de ouders genoten van een prachtig concert!

 

 
Please provide a user_id. See here and here for documentation.

Geplaatst in Algemeen nieuws, Groep 4/5 | Tags:


Welkom in de groep

Gepubliceerd 23 augustus 2016 | Door Robert Verwaal

Welkom in de groep

Geplaatst in Groep 3A, Groep 3B, Groep 4/5 | Tags:


Kinderboerderij

Gepubliceerd 9 maart 2016 | Door P. Keukelaar

Vandaag zijn we naar de kinderboerderij geweest. We hebben een les gehad over melk. We konden heel veel leuke opdrachten doen en zelfs proeven.

Geplaatst in Actueel, Groep 4/5 | Tags:


Ambulance

Gepubliceerd 9 maart 2016 | Door P. Keukelaar

Op school is de ambulance langsgekomen. Wat was dat leuk zeg. We mochten overal een kijkje nemen.

Geplaatst in Actueel, Groep 4/5 | Tags:


Pietengym novemer 2014

Gepubliceerd 28 januari 2015 | Door M. van der Burg

pietengym 3a 

pietengym 3b

Geplaatst in Groep 3, Groep 4/5 | Tags:


« Pagina 1, 2»

 

Welkom

Bekijk hier onze webclipPromovideo

Kalender

  • No Events