Plesmanschool-banner5.jpg

Groep 4

Opening Kinderboekenweek 2017

Gepubliceerd 3 oktober 2017 | Door M. de Bode

Van 2 t/m 13 oktober zal er bij ons op school aandacht worden besteed aan de kinderboekenweek. Volgens oud gebruik zullen wij ook dit jaar onze projectweek weer koppelen aan de Kinderboekenweek. Zoals u heeft kunnen lezen vinden wij het thema van de landelijke Kinderboekenweek niet passend bij onze identiteit. Vandaar dan ook dat wij hebben gekozen voor het thema “op avontuur”. Op 2 okotber 2017 hebben wij de aftrap verzorgd. Met alle kinderen in de gymzaal zijn we in een vliegtuig gestapt om eens met zijn allen over Rotterdam te gaan vliegen. Uiteraard met de heer Albert Plesman als onze gezagvoerder. De groepen 1 & 2 zullen zich gaan verdiepen in het vliegen op zich, de groep 3 & 4 zullen meer te weten komen over de haven, de groepen 5 & 6 gaan de grond in en zullen zich bezig gaan houden met opgravingen en de groepen  7 & 8 gaan Blijdorp verkennen. Daarnaast zal er in de klassen ook volop aandacht worden besteed aan de bijbehorende boeken.

Uiteraard zullen we een fantastische vlucht maken met zijn allen.

We worden weer thuis verwacht op donderdag 12 oktober waar wij meteen alle ouders willen uitnodigen om eens te komen kijken in de groepen. Wat hebben ze geleerd en wat hebben ze allemaal gedaan. Een uitnodiging hiervoor zult u later van uw kind ontvangen.

Voor foto’s van de opening klik hier.

 

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 1/2C, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5, Groep 5, Groep 6, Groep 6A, Groep 6B, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Snappet

Gepubliceerd 21 februari 2017 | Door R. Gosselink

Van Snappet kregen we het aanbod om met een hele groep tablets uit te proberen bij het maken van het werk in de klas.  Groep 4 leek ons daarvoor het meest geschikt. Wanneer het bevalt hebben ze nog vier jaar op de basisschool om er profijt van te hebben. Vandaag hebben ze voor het eerst een les (spelling) gehad met behulp van de tablets. Het gemak waarmee ze aan de slag gingen was werkelijk verbluffend. We zien het hele experiment dan ook met veel vertrouwen tegemoet.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 4 | Tags:


Huisdieren

Gepubliceerd 21 februari 2017 | Door R. Gosselink

Groep 4 heeft op de Blijde Wei een hartstikke leuke les gehad over huisdieren en de verzorging er van. Het allerleukste was toch wel dat ze ze allemaal mochten aanraken, aaien en voeren.

Geplaatst in Actueel, Groep 4 | Tags:


Nationale voorleesdagen en bieb in het zonnetje.

Gepubliceerd 31 januari 2017 | Door L. Nipius

Tijdens de nationale voorleesdagen deze week, hebben we vandaag onze nieuwe schoolbibliotheek extra feestelijk in het zonnetje gezet.
De bibliotheek, die al sinds 1 december open is, kreeg daardoor de welverdiende aandacht die het tijdens de drukke decembermaand heeft moeten missen. De bibliotheek was versierd en de kinderen kregen koek en limonade. De bieb werd nu niet per groepje bezocht, maar met de hele klas. De groepen werden voorgelezen door meesters, opa’s en vaders. De reden hiervoor is dat jongens in het algemeen een achterstand hebben in lezen ten opzichte van de meisjes. Om hun leesplezier en leesvaardigheid te verbeteren, hebben we vaders, opa’s, ooms, enzovoort gevraagd om in deze week te komen voorlezen.
Deze dag was al geslaagd. Donderdag volgt ronde twee. We zoeken trouwens nog een ‘voorleesman’ voor groep 6 en groep 7a. Wie wil?

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5 | Tags:


kerstviering afdeling 1

Gepubliceerd 9 januari 2017 | Door R. Gosselink

De groepen 1 t/m 4 hebben Kerstmis dit jaar in de Open Hofkerk gevierd. Dat deden ze met een musical over het kerstverhaal. Alle kinderen hebben heel erg hun best gedaan om alle liedjes uit het hoofd te leren en dat was goed te merken. Het waren twee heel sfeervolle vieringen. (Er komen nog een aantal foto’s bij)

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2B, Groep 1/2C, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5 | Tags:


Sinterklaas

Gepubliceerd 9 januari 2017 | Door R. Gosselink

Ook dit jaar heeft de Sint weer een bezoek gebracht aan de Albert Plesmanschool. Na de grootse ontvangst op het plein zijn de groepen 1 t/m 5 met een bezoek vereerd en hebben de groepen 6 t/m 8 in de gymzaal samen met de Sint en Pieten nog een feestje gebouwd.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 1/2C, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5, Groep 5, Groep 6, Groep 6A, Groep 6B, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Kinderboerderij groep 4

Gepubliceerd 17 mei 2016 | Door M. Groen

Vanmorgen zijn we naar de kinderboerderij geweest voor de les ‘In de sloot, uit de sloot’. Wat leven er veel dieren in de sloot! Klik op de foto voor nog meer foto’s van deze leuke en leerzame les.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 4 | Tags:


Tekenles groep 4

Gepubliceerd 18 november 2015 | Door M. Groen

De Sint is weer in het land en daarbij hoort natuurlijk een leuke tekenopdracht. De kinderen van groep 4 zijn erg enthousiast aan de slag gegaan met het ‘kleuren’ van de Pietjes. Heel veel verschillende pietjes zijn er gemaakt. Liefdespiet, Opapiet, Coole Piet, Voetbalpiet en nog veel meer Pietjes.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 4 | Tags:


Rara…. Wie ben ik

Gepubliceerd 8 oktober 2015 | Door R. Gosselink

Met de foto speurtocht, ra ra, wie. ben ik, maakten de kinderen van groep 4 kennis met de dieren op de kinderboerderij.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 4 | Tags:


Skvr les november

Gepubliceerd 28 januari 2015 | Door M. van der Burg

SKVR les groep 4

Geplaatst in Groep 4 | Tags:


« Pagina 1, 2 »

 

Welkom

Bekijk hier onze webclipPromovideo

Kalender

  • No Events