Plesmanschool-banner6.jpg

Groep 3B

Opening Kinderboekenweek 2017

Gepubliceerd 3 oktober 2017 | Door M. de Bode

Van 2 t/m 13 oktober zal er bij ons op school aandacht worden besteed aan de kinderboekenweek. Volgens oud gebruik zullen wij ook dit jaar onze projectweek weer koppelen aan de Kinderboekenweek. Zoals u heeft kunnen lezen vinden wij het thema van de landelijke Kinderboekenweek niet passend bij onze identiteit. Vandaar dan ook dat wij hebben gekozen voor het thema “op avontuur”. Op 2 okotber 2017 hebben wij de aftrap verzorgd. Met alle kinderen in de gymzaal zijn we in een vliegtuig gestapt om eens met zijn allen over Rotterdam te gaan vliegen. Uiteraard met de heer Albert Plesman als onze gezagvoerder. De groepen 1 & 2 zullen zich gaan verdiepen in het vliegen op zich, de groep 3 & 4 zullen meer te weten komen over de haven, de groepen 5 & 6 gaan de grond in en zullen zich bezig gaan houden met opgravingen en de groepen  7 & 8 gaan Blijdorp verkennen. Daarnaast zal er in de klassen ook volop aandacht worden besteed aan de bijbehorende boeken.

Uiteraard zullen we een fantastische vlucht maken met zijn allen.

We worden weer thuis verwacht op donderdag 12 oktober waar wij meteen alle ouders willen uitnodigen om eens te komen kijken in de groepen. Wat hebben ze geleerd en wat hebben ze allemaal gedaan. Een uitnodiging hiervoor zult u later van uw kind ontvangen.

Voor foto’s van de opening klik hier.

 

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 1/2C, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5, Groep 5, Groep 6, Groep 6A, Groep 6B, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Maand mei in groep 3b

Gepubliceerd 16 mei 2017 | Door R. Gosselink

De maand mei is nog niet eens voorbij en we hebben er al een feest opzitten!
Op 15 mei keken we naar de huldiging van Feyenoord die landskampioen is geworden. Daarna volgde een feestelijk middag met het maken van een stadion, voetbalshirts ontwerpen, buiten voetballen, enzovoort.
Het laatste stukje van groep 3 is aangebroken. Nog maar 8 weken. In deze weken gaan we nog hard werken, maar ook nog gezellige dingen doen met elkaar: de verjaardagen van de juffen vieren, juf Booms die met de baby’s langskomt, een middagje naar het Perenplein in de laatste schoolweek, enz. Hoe dat geweest is, lezen jullie in het laatste verslag van dit schooljaar. Tot dan!

 

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 3, Groep 3B | Tags:


Koningsdag in 3B

Gepubliceerd 16 mei 2017 | Door R. Gosselink

In april was de Koningsdag DE dag van de maand voor ons. We mochten verkleed naar school komen en startten met een feestelijke dans op het schoolplein. In de klas stond een heerlijk ontbijt voor ons klaar. Daarna vierden we de 50ste verjaardag van de koning, door buiten allerlei spelletjes te doen met als favoriet 10 minuten springen op het springkussen.

Geplaatst in Actueel, Groep 3, Groep 3B | Tags:


Februari en maart in groep 3b

Gepubliceerd 1 april 2017 | Door L. Nipius

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets van ons hebben laten horen. We hebben in die tijd alweer van alles meegemaakt. Daarover willen we graag wat vertellen. Zo hadden we voor de voorjaarsvakantie een leuke speelgoedmiddag, hadden we afgelopen woensdag onze eerste techniekles en mochten we tijdens een rekenles iets zoeken wat een omtrek van een meter had. Had ons rekenschrift een omtrek van een meter? De juf misschien? Mason ging dat eens even testen…
De techniekles vonden we superleuk. We moesten uitvinden of Tech en Niek op een touw konden balanceren. De tweede opdracht was het maken van windvaantjes. Samen met de vader van Guust gingen we met een echt kompas naar buiten. Waar kwam de wind die dag vandaan?
Het is weer lente en veel mensen houden een grote voorjaarsschoonmaak. Onze klassenpop Victor was het slachtoffer van de schoonmaakwoede van de juf: hij kreeg een wasbeurt bij juf Nipius thuis.
Verder werkten we over de week van de Hoop. Lenne en Lucas verloren alle hoop toen de kleuren verdwenen. Gelukkig bleef een grassprietje groen. De kleuren kwamen weer terug, net als bij ons, nu in de lente. We zochten naar tekenen van hoop: dat de natuur weer kleur zou krijgen. We vonden bloesem en lentebloemen. Weer terug in de klas spraken we uit waar wij op hoopten: op lekker warm weer, op veel verjaardagscadeautjes, op het halen van een zwemdiploma…
Vanaf volgende week begint het oefenen van onze Paasviering met het thema: “Hoop en nieuw leven”.
Zo hopen we samen nog een heleboel dingen mee te maken in groep 3. We hebben zeker nog 3 maanden. Tijd genoeg! Tot de volgende keer!

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 3, Groep 3B | Tags:


Nationale voorleesdagen en bieb in het zonnetje.

Gepubliceerd 31 januari 2017 | Door L. Nipius

Tijdens de nationale voorleesdagen deze week, hebben we vandaag onze nieuwe schoolbibliotheek extra feestelijk in het zonnetje gezet.
De bibliotheek, die al sinds 1 december open is, kreeg daardoor de welverdiende aandacht die het tijdens de drukke decembermaand heeft moeten missen. De bibliotheek was versierd en de kinderen kregen koek en limonade. De bieb werd nu niet per groepje bezocht, maar met de hele klas. De groepen werden voorgelezen door meesters, opa’s en vaders. De reden hiervoor is dat jongens in het algemeen een achterstand hebben in lezen ten opzichte van de meisjes. Om hun leesplezier en leesvaardigheid te verbeteren, hebben we vaders, opa’s, ooms, enzovoort gevraagd om in deze week te komen voorlezen.
Deze dag was al geslaagd. Donderdag volgt ronde twee. We zoeken trouwens nog een ‘voorleesman’ voor groep 6 en groep 7a. Wie wil?

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5 | Tags:


Decembermaand groep 3b

Gepubliceerd 31 januari 2017 | Door L. Nipius

Hallo allemaal,

Het heeft even geduurd, maar hier zijn we weer met nieuws uit onze groep.
In december waren we gewoon te druk om iets van ons te laten horen.
In deze feestmaand werd er niet alleen gefeest, maar ook gewerkt.
Rekenen met blokjes bijvoorbeeld. Best lastig om een bouwwerk dat je niet van alle kanten ziet, na te bouwen. Leuk was, dat we aan het eind van de les een dier van de blokjes mochten bouwen.
Uiteraard was Rommelpiet in onze klas, gingen we “Sintknutselen” en kruidnootjes bakken, hebben we een heerlijke kerstpauzehap gehad, hebben we een kerstmusical in de kerk opgevoerd en moesten dus heel veel liedjes leren en… toen… waren we heel moe van alles.
Klik op de foto’s om alle bovengenoemde activiteiten te bekijken.

Tot gauw!

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 3, Groep 3B | Tags:


kerstviering afdeling 1

Gepubliceerd 9 januari 2017 | Door R. Gosselink

De groepen 1 t/m 4 hebben Kerstmis dit jaar in de Open Hofkerk gevierd. Dat deden ze met een musical over het kerstverhaal. Alle kinderen hebben heel erg hun best gedaan om alle liedjes uit het hoofd te leren en dat was goed te merken. Het waren twee heel sfeervolle vieringen. (Er komen nog een aantal foto’s bij)

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2B, Groep 1/2C, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5 | Tags:


Sinterklaas

Gepubliceerd 9 januari 2017 | Door R. Gosselink

Ook dit jaar heeft de Sint weer een bezoek gebracht aan de Albert Plesmanschool. Na de grootse ontvangst op het plein zijn de groepen 1 t/m 5 met een bezoek vereerd en hebben de groepen 6 t/m 8 in de gymzaal samen met de Sint en Pieten nog een feestje gebouwd.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 1/2C, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5, Groep 5, Groep 6, Groep 6A, Groep 6B, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Kinderboekenweek 2016 groep 3b

Gepubliceerd 18 oktober 2016 | Door L. Nipius

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 5 oktober begon de kinderboekenweek. Vanaf die dag werkten we na de pauze aan het kinderboekenweekproject “Voor altijd jong”.
We hadden ons projectboek  “Keteltje en opa Prins” al gelezen. Opa Prins die met Keteltje in de rode bus op weg naar Doffie iedereen meeneemt. Opa Prins nam ons die woensdag mee naar de zolder waar hij allemaal spullen van vroeger bewaarde: een koffiemolen, oude schaatsen, zijn knikkers en nog meer.
Hoe die koffie vroeger gemalen werd hebben een paar kinderen even mogen ervaren. Zwaar he Salah (groep 3a)? Nee, dan gaat het nu veel makkelijker. Dat mocht Amira even ondervinden met de elektrische koffiemolen.
Op vrijdag was er een juf van het Onderwijsmuseum uit Dordrecht bij ons op bezoek. Zij vertelde over de school van vroeger en liet ons er veel van zien en…ervaren! Zo moesten we bijvoorbeeld na het luiden van de schoolbel heel netjes binnenkomen (klik op de foto voor meer foto’s en filmpjes). Ook schreven we een dictee met een griffel op een lei. De juf liet inkt en kroontjespennen bij ons achter. Daar hebben we de tweede week mee geschreven. Omdat netjes te doen, viel nog niet mee…
Op dinsdag van de tweede week brachten we een bezoek aan de bibliotheek samen met veel van onze opa’s en oma’s. Zij hebben ons heel goed en mooi voorgelezen.
We knutselden ook veel dingen uit de opa en oma tijd: een Aap, noot, mies-leesplankje, we ontwierpen nieuwe kroontjespennen, verkleedden ons als opa/oma en gingen op de foto en we tekenden een ander einde van het boek “Keteltje en opa Prins”. We hadden een rekenles in de zandbak met knikkers en maakten een projectboekje met reken-, schrijf- en taalactiviteiten.
We sloten de week feestelijk af met alle groepen in de gymzaal. Onder het lied “Voor altijd jong” verlieten we de gymzaal. Voor altijd jong? In ieder geval voor altijd een stukje wijzer over de schooltijd van vroeger!

 

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 3B | Tags:


De eerste weken in groep 3b

Gepubliceerd 27 september 2016 | Door L. Nipius

 

Hallo allemaal,

De zomervakantie lijkt, na 5 weken school, alweer ver weg.
In de eerste week had onze groep al zoveel indrukken opgedaan, dat het leek alsof we toen alweer heel lang op school zitten.
Het was best spannend hoor, de eerste maandag naar groep 3!
Zou je daar echt niet meer mogen spelen en zal dat leren lezen, rekenen en schrijven wel gaan lukken?
Niet alleen de manier van werken en spelen is nieuw, ook veel klasgenoten zijn nieuw, een eigen tafel, een eigen etui met kleurtjes, gum en schrijfpotlood…
Tja, en toen moesten we dan echt aan de slag. Samen rekenen, want samen leer je meer. Eerst met z’n tweeën een opdracht met knikkers en dobbelsteenkaartjes, daarna een sorteeroefening in de kring met onze eigen schoenen. Fijn, dat deden we in groep 2 ook. Maar… de verwerking maakten we in ons eigen rode nieuwe rekenschrift, stoer!
De week sloten we ook nog eens spetterend af met een waterfeest op vrijdag. Hoe goed konden we onze eerste schoolweek beginnen…
Daarna volgden al snel de informatieavond: zelf met papa en mama mee naar school en vertellen/laten zien wat we allemaal doen, de schoolreis, de gekke schrijfles, de week van de beste maatjes… Wat er nog komt? De maandviering a.s. vrijdag, kinderboekenweek en dan….? Dan is het alweer herfstvakantie. De tijd vliegt!Tot snel, groeten van groep 3b

p.s. Klik op de foto voor meer foto’s!

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 3B | Tags:


« Pagina 1, 2 »

Welkom

Bekijk hier onze webclipPromovideo

Kalender

  • No Events