Groep 3A

Nationale voorleesdagen en bieb in het zonnetje.

Gepubliceerd 31 januari 2017 | Door L. Nipius

Tijdens de nationale voorleesdagen deze week, hebben we vandaag onze nieuwe schoolbibliotheek extra feestelijk in het zonnetje gezet.
De bibliotheek, die al sinds 1 december open is, kreeg daardoor de welverdiende aandacht die het tijdens de drukke decembermaand heeft moeten missen. De bibliotheek was versierd en de kinderen kregen koek en limonade. De bieb werd nu niet per groepje bezocht, maar met de hele klas. De groepen werden voorgelezen door meesters, opa’s en vaders. De reden hiervoor is dat jongens in het algemeen een achterstand hebben in lezen ten opzichte van de meisjes. Om hun leesplezier en leesvaardigheid te verbeteren, hebben we vaders, opa’s, ooms, enzovoort gevraagd om in deze week te komen voorlezen.
Deze dag was al geslaagd. Donderdag volgt ronde twee. We zoeken trouwens nog een ‘voorleesman’ voor groep 6 en groep 7a. Wie wil?

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5 | Tags:

kinderboerderij groep 3a

Gepubliceerd 23 januari 2017 | Door M. van der Burg

Maandag 23 januari zijn wij naar de kinderboerderij geweest. We hebben het hier gehad over huisdieren.
We weten nu hoe we de dieren moeten verzorgen. Het was een gezellige ochtend!

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 3A | Tags:

kerstviering afdeling 1

Gepubliceerd 9 januari 2017 | Door R. Gosselink

De groepen 1 t/m 4 hebben Kerstmis dit jaar in de Open Hofkerk gevierd. Dat deden ze met een musical over het kerstverhaal. Alle kinderen hebben heel erg hun best gedaan om alle liedjes uit het hoofd te leren en dat was goed te merken. Het waren twee heel sfeervolle vieringen. (Er komen nog een aantal foto’s bij)

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2B, Groep 1/2C, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5 | Tags:

Gepubliceerd 9 januari 2017 | Door R. Gosselink

Ook dit jaar heeft de Sint weer een bezoek gebracht aan de Albert Plesmanschool. Na de grootse ontvangst op het plein zijn de groepen 1 t/m 5 met een bezoek vereerd en hebben de groepen 6 t/m 8 in de gymzaal samen met de Sint en Pieten nog een feestje gebouwd.

Schrijfles, maar dan anders

Gepubliceerd 23 september 2016 | Door M. van der Burg

In groep 3 zijn we eens op een andere manier aan de slag gegaan met schrijven.
We hebben met verschillende materialen gewerkt: potlood, stift, wasco, zand, bordkrijt en het leukste vonden we…
scheerschuim.
Wilt u meer weten? Uw kind weet hier vast nog veel meer over te vertellen.
De foto’s (klik op de foto hieronder) spreken ook voor zich!

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B | Tags:

Welkom in de groep

Gepubliceerd 23 augustus 2016 | Door Robert Verwaal

Welkom in de groep

Geplaatst in Groep 3A, Groep 3B, Groep 4/5 | Tags:

« Pagina 1 »