Plesmanschool-banner3.jpg

Groep 1/2B

Opening Kinderboekenweek 2017

Gepubliceerd 3 oktober 2017 | Door M. de Bode

Van 2 t/m 13 oktober zal er bij ons op school aandacht worden besteed aan de kinderboekenweek. Volgens oud gebruik zullen wij ook dit jaar onze projectweek weer koppelen aan de Kinderboekenweek. Zoals u heeft kunnen lezen vinden wij het thema van de landelijke Kinderboekenweek niet passend bij onze identiteit. Vandaar dan ook dat wij hebben gekozen voor het thema “op avontuur”. Op 2 okotber 2017 hebben wij de aftrap verzorgd. Met alle kinderen in de gymzaal zijn we in een vliegtuig gestapt om eens met zijn allen over Rotterdam te gaan vliegen. Uiteraard met de heer Albert Plesman als onze gezagvoerder. De groepen 1 & 2 zullen zich gaan verdiepen in het vliegen op zich, de groep 3 & 4 zullen meer te weten komen over de haven, de groepen 5 & 6 gaan de grond in en zullen zich bezig gaan houden met opgravingen en de groepen  7 & 8 gaan Blijdorp verkennen. Daarnaast zal er in de klassen ook volop aandacht worden besteed aan de bijbehorende boeken.

Uiteraard zullen we een fantastische vlucht maken met zijn allen.

We worden weer thuis verwacht op donderdag 12 oktober waar wij meteen alle ouders willen uitnodigen om eens te komen kijken in de groepen. Wat hebben ze geleerd en wat hebben ze allemaal gedaan. Een uitnodiging hiervoor zult u later van uw kind ontvangen.

Voor foto’s van de opening klik hier.

 

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 1/2C, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5, Groep 5, Groep 6, Groep 6A, Groep 6B, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Laatste schooldag 2016/2017

Gepubliceerd 7 juli 2017 | Door W. Roozenbeek

Voor meer foto’s klik hier.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2B | Tags:


Bezoek kinderboerderij groep 1/2B

Gepubliceerd 19 mei 2017 | Door W. Roozenbeek

Voor meer foto’s klik op hier.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2B | Tags:


Smartbreaks 1/2b

Gepubliceerd 7 april 2017 | Door W. Roozenbeek

Voor meer foto’s klik op de onderstaande link.

https://goo.gl/photos/FTsM5GMKKFzJRpkq5

Geplaatst in Actueel, Groep 1/2B | Tags:


Met 1/2b naar de kinderboerderij

Gepubliceerd 7 april 2017 | Door W. Roozenbeek

Voor meer foto’s klik op de onderstaande link.

https://goo.gl/photos/BXX7Ludz26mEgDs38

Geplaatst in Actueel, Groep 1/2, Groep 1/2B | Tags:


Nationale voorleesdagen en bieb in het zonnetje.

Gepubliceerd 31 januari 2017 | Door L. Nipius

Tijdens de nationale voorleesdagen deze week, hebben we vandaag onze nieuwe schoolbibliotheek extra feestelijk in het zonnetje gezet.
De bibliotheek, die al sinds 1 december open is, kreeg daardoor de welverdiende aandacht die het tijdens de drukke decembermaand heeft moeten missen. De bibliotheek was versierd en de kinderen kregen koek en limonade. De bieb werd nu niet per groepje bezocht, maar met de hele klas. De groepen werden voorgelezen door meesters, opa’s en vaders. De reden hiervoor is dat jongens in het algemeen een achterstand hebben in lezen ten opzichte van de meisjes. Om hun leesplezier en leesvaardigheid te verbeteren, hebben we vaders, opa’s, ooms, enzovoort gevraagd om in deze week te komen voorlezen.
Deze dag was al geslaagd. Donderdag volgt ronde twee. We zoeken trouwens nog een ‘voorleesman’ voor groep 6 en groep 7a. Wie wil?

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5 | Tags:


kerstviering afdeling 1

Gepubliceerd 9 januari 2017 | Door R. Gosselink

De groepen 1 t/m 4 hebben Kerstmis dit jaar in de Open Hofkerk gevierd. Dat deden ze met een musical over het kerstverhaal. Alle kinderen hebben heel erg hun best gedaan om alle liedjes uit het hoofd te leren en dat was goed te merken. Het waren twee heel sfeervolle vieringen. (Er komen nog een aantal foto’s bij)

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2B, Groep 1/2C, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5 | Tags:


Sinterklaas

Gepubliceerd 9 januari 2017 | Door R. Gosselink

Ook dit jaar heeft de Sint weer een bezoek gebracht aan de Albert Plesmanschool. Na de grootse ontvangst op het plein zijn de groepen 1 t/m 5 met een bezoek vereerd en hebben de groepen 6 t/m 8 in de gymzaal samen met de Sint en Pieten nog een feestje gebouwd.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 1/2C, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5, Groep 5, Groep 6, Groep 6A, Groep 6B, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Voorlezen aan de kleuters

Gepubliceerd 13 oktober 2016 | Door M. de Bode

Vandaag heeft groep 8B weer traditioneel getrouw voorgelezen aan de kleuters van de Albert Plesmanschool. 18 kinderen uit groep 8 kregen een aantal kleuters toegewezen. Ze zochten een mooi plekje op de gang en gingen aan de slag. De mooiste verhalen, de mooiste prenten en zeer aandachtig luisterende kinderen.

Kortom het was weer een geslaagde voorleesochtend.

Voor meer foto’s klik hier.

dscn3937

Geplaatst in Groep 1/2, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 8B | Tags:


High Tea in 1/2

Gepubliceerd 8 juli 2016 | Door R. Gosselink

In de groepen 1/2 hebben de kinderen vandaag allerlei lekkers meegenomen voor een high tea. Er waren heel veel heel erg lekkere hapjes. Het was ontzettend gezellig!

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 1/2C | Tags:


« Pagina 1, 2 »

Welkom

Bekijk hier onze webclipPromovideo

Kalender

  • No Events