Plesmanschool-banner2.jpg

Groep 1/2A

Opening Kinderboekenweek 2017

Gepubliceerd 3 oktober 2017 | Door M. de Bode

Van 2 t/m 13 oktober zal er bij ons op school aandacht worden besteed aan de kinderboekenweek. Volgens oud gebruik zullen wij ook dit jaar onze projectweek weer koppelen aan de Kinderboekenweek. Zoals u heeft kunnen lezen vinden wij het thema van de landelijke Kinderboekenweek niet passend bij onze identiteit. Vandaar dan ook dat wij hebben gekozen voor het thema “op avontuur”. Op 2 okotber 2017 hebben wij de aftrap verzorgd. Met alle kinderen in de gymzaal zijn we in een vliegtuig gestapt om eens met zijn allen over Rotterdam te gaan vliegen. Uiteraard met de heer Albert Plesman als onze gezagvoerder. De groepen 1 & 2 zullen zich gaan verdiepen in het vliegen op zich, de groep 3 & 4 zullen meer te weten komen over de haven, de groepen 5 & 6 gaan de grond in en zullen zich bezig gaan houden met opgravingen en de groepen  7 & 8 gaan Blijdorp verkennen. Daarnaast zal er in de klassen ook volop aandacht worden besteed aan de bijbehorende boeken.

Uiteraard zullen we een fantastische vlucht maken met zijn allen.

We worden weer thuis verwacht op donderdag 12 oktober waar wij meteen alle ouders willen uitnodigen om eens te komen kijken in de groepen. Wat hebben ze geleerd en wat hebben ze allemaal gedaan. Een uitnodiging hiervoor zult u later van uw kind ontvangen.

Voor foto’s van de opening klik hier.

 

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 1/2C, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5, Groep 5, Groep 6, Groep 6A, Groep 6B, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Nationale voorleesdagen en bieb in het zonnetje.

Gepubliceerd 31 januari 2017 | Door L. Nipius

Tijdens de nationale voorleesdagen deze week, hebben we vandaag onze nieuwe schoolbibliotheek extra feestelijk in het zonnetje gezet.
De bibliotheek, die al sinds 1 december open is, kreeg daardoor de welverdiende aandacht die het tijdens de drukke decembermaand heeft moeten missen. De bibliotheek was versierd en de kinderen kregen koek en limonade. De bieb werd nu niet per groepje bezocht, maar met de hele klas. De groepen werden voorgelezen door meesters, opa’s en vaders. De reden hiervoor is dat jongens in het algemeen een achterstand hebben in lezen ten opzichte van de meisjes. Om hun leesplezier en leesvaardigheid te verbeteren, hebben we vaders, opa’s, ooms, enzovoort gevraagd om in deze week te komen voorlezen.
Deze dag was al geslaagd. Donderdag volgt ronde twee. We zoeken trouwens nog een ‘voorleesman’ voor groep 6 en groep 7a. Wie wil?

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5 | Tags:


Sinterklaas

Gepubliceerd 9 januari 2017 | Door R. Gosselink

Ook dit jaar heeft de Sint weer een bezoek gebracht aan de Albert Plesmanschool. Na de grootse ontvangst op het plein zijn de groepen 1 t/m 5 met een bezoek vereerd en hebben de groepen 6 t/m 8 in de gymzaal samen met de Sint en Pieten nog een feestje gebouwd.

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 1/2C, Groep 3, Groep 3A, Groep 3B, Groep 4, Groep 4/5, Groep 5, Groep 6, Groep 6A, Groep 6B, Groep 7, Groep 7A, Groep 7B, Groep 8, Groep 8A, Groep 8B | Tags:


Voorlezen aan de kleuters

Gepubliceerd 13 oktober 2016 | Door M. de Bode

Vandaag heeft groep 8B weer traditioneel getrouw voorgelezen aan de kleuters van de Albert Plesmanschool. 18 kinderen uit groep 8 kregen een aantal kleuters toegewezen. Ze zochten een mooi plekje op de gang en gingen aan de slag. De mooiste verhalen, de mooiste prenten en zeer aandachtig luisterende kinderen.

Kortom het was weer een geslaagde voorleesochtend.

Voor meer foto’s klik hier.

dscn3937

Geplaatst in Groep 1/2, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 8B | Tags:


High Tea in 1/2

Gepubliceerd 8 juli 2016 | Door R. Gosselink

In de groepen 1/2 hebben de kinderen vandaag allerlei lekkers meegenomen voor een high tea. Er waren heel veel heel erg lekkere hapjes. Het was ontzettend gezellig!

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 1/2C | Tags:


Trots op de kinderen uit 1/2a!

Gepubliceerd 27 januari 2016 | Door L. Nipius

Evelien is trots, maar vooral de juf/ de juffen!!
Niet alleen op Evelien hoor: de afgelopen weken hebben we als klas laten zien hoe knap we zijn en hoe goed we kunnen werken.
Trots is juf op onze werkjes met de kralenplank. We maakten met z’n tweeën precies hetzelfde patroon van kleuren als onze overbuurman. Moeilijk, want er stond een schot tussen. We moesten dus heel goed naar elkaar luisteren.
Trots op de kinderen die zulke mooie (stevige!) bruggen gebouwd hebben met hulp van David en Thomas uit groep 7. Zij komen ons elke vrijdagochtend helpen. Fijn he?
Trots op onze proef met de waxinelichtjes en omgekeerde glazen potjes. Welk kaarsje gaat als eerste uit en hoeveel seconden duurt het? Knap dat kinderen weten dat er lucht nodig is om een kaarsje te laten branden…
Trots op kinderen die al groep 3 werkjes op het digibord maken en trots op kinderen die woorden maken van klei (sok en hok)
Gewoon heeeeeeeeeeel trots

 

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2A | Tags:


Kerstviering groep 1/2a

Gepubliceerd 2 januari 2016 | Door L. Nipius

Op donderdagavond 17 december was het dan eindelijk zover: onze kerstviering waar we al zo lang voor hadden geoefend.
Eindelijk mochten we onze mooie kleren aan! Wat zagen we er allemaal mooi uit! De juffen wisten niet wat ze zagen: wat een feestelijke kinderen.
Het was nu echt donker in de klas, spannend! Onze zelfgemaakte glazen kerstpotjes gaven een sfeervol feestlicht.
Na het gebed en het kaarsenspel zagen we op het digibord de platen van het kerstverhaal. De juffen vertelden om de beurt het verhaal erbij.
Tussendoor zongen we de liedjes.
We zongen ook “Kling klokje klingelingeling”.
Ily, Isai, Zac en Badr begeleidden ons met muziek.
Aan het einde van de viering dronken we limonade en kregen we een lekker kerstboomkoekje.
Onze vaders en moeders stonden op de gang al te wachten. We zouden samen nog 2 liedjes zingen. Als echte filmsterren werden we in de hal ontvangen. Overal flitsten de camera’s. Na dit fotomoment zongen we “Een koning is geboren” en “In een stalletje”.
Daarna was het toch echt afgelopen. Om nog af en toe even terug te denken aan de viering staan er 4 filmpjes klaar. Als je op de foto drukt komen de filmpjes naar voren. Ze zijn wel heel donker, maar hopelijk krijgt iedereen in ieder geval een indruk van ons mooie kerstfeest.
De juffen waren super trots op ons. U/jullie ook?

 

 

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2A | Tags:


Een ochtend in groep 1/2a (2)

Gepubliceerd 19 november 2015 | Door L. Nipius

Op woensdag 11 november mocht groep 1 alvast spelen en bleef groep 2 nog even in de kring. Met z’n tweetjes deden ze een “spel”: tweetal coach. Om de beurt moesten ze de getallenrij van 1 t/m 20 neerleggen. Het kind dat coach was controleerde of het goed ging. Nou, dat ging het! De juf was supertrots! Daarna kwam een jongen uit groep 4 om aan een groepje kinderen een nieuw spel uit te leggen.
Op de foto, maar ook op de film is te zien dat we dat heel leuk vonden!
Op de film (klik op de foto voor meer foto’s en het filmpje) is ook te zien wat er zoal in de hoeken gespeeld wordt.
We hopen dat jullie het leuk vinden om zo eens met ons mee te kijken!

Geplaatst in Algemeen nieuws, Groep 1/2A | Tags:


Maandviering groep 1/2

Gepubliceerd 19 november 2015 | Door L. Nipius

Op vrijdag 20 november hebben de groepen 1 en 2 het thema “Herfst” afgesloten met een maandviering.
Groep 1/2a was helemaal in de herfstsfeer met echte bladeren op de grond.
We luisterden naar juf Roozenbeek en Pom Pom die ons vragen stelden over de herfst. Daarna liet groep 1/2b een lied horen over 5 herfstblaadjes. Luna was de boom die nog maar 5 blaadjes aan haar takken had. De wind blies telkens een blaadje weg.
Tenslotte zong deze groep nog een liedje over de spin.
Groep 1/2b had een lied geleerd over ‘”Paddestoelen in het gras en buiten spelen met zonder jas”
Als laatste was groep 1/2a aan de beurt. Ook zij lieten een lied over de spin horen en over het lopen in de regen.
Het was een hele gezellige viering! (klik op de foto voor meer foto’s)

 

Geplaatst in Algemeen nieuws, Groep 1/2, Groep 1/2A, Groep 1/2B, Groep 1/2C | Tags:


Rommelpiet en rekenochtend

Gepubliceerd 19 november 2015 | Door L. Nipius

Afgelopen dinsdag was het dan zover: we mochten onze schoen zetten!
Maar…..zou de rommelpiet wel of niet komen. Sommige kinderen hoopten van wel en anderen wilden het liever niet.
Op woensdag durfde juf Nipius niet naar binnen. Ze was bang dat de rommelpiet geweest was en wilde geen rommel.
Helaas voor haar is dit wat we zagen toen de deur openging:

(klik op de foto voor meer foto’s)

Rommelpiet had wel heel veel rommel gemaakt zeg! Onze schoenen had hij overal verstopt. De cadeautjes had hij in de zak van onze Sinthoek gestopt. Gelukkig werd de zak door Jason en Andrea gevonden. Na het opruimen konden we eindelijk ons cadeau uitpakken.
We hebben het rommelpiet maar vergeven dat hij zo’n rommel had gemaakt. Hij had tenslotte wel heel lief “sorry” van kleiletters neergelegd en ons toch cadeautjes gegeven.
Tot volgend jaar dan maar (of liever niet…juf Nipius?…)

De rest van de ochtend hebben we heerlijk in de Sinterklaashoeken gespeeld.
Om 12 uur was het weer tijd voor de uitleg van een nieuw rekenspel. Groep 2 kreeg het regenwormenspel uitgelegd. Groep 1 deed een rekenwedstrijd met Sint en Piet en echte kruidnoten. Die mochten we, omdat we zo goed ons best hadden gedaan, na het spel lekker opeten!

 

 

 

Geplaatst in Actueel, Algemeen nieuws, Groep 1/2A | Tags:


« Pagina 1, 2 »

Welkom

Bekijk hier onze webclipPromovideo

Kalender

  • No Events