werkweek donderdag (en woensdagavond)

Na het dagverslag van woensdag en buitenspelen kregen we soep, patatjes met hamburger, sla en appelmoes en een ijsje toe.  Daarna kon iedereen zich optutten voor de bonte avond en de disco. Op een enkeling na heeft iedereen de hele avond gedanst op. Dat was gezellig, maar ook vermoeiend en binnen korte tijd heerste er een diepe rust op de Woensbergweg.
Vandaag speelden we Levend Bingo als laatste spel. Na twee valse bingo’s was er een goede. Nog een laatste keer werken aan het dagverslag en de grote opruimactie kom beginnen. Het was even klussen, maar uiteindelijk stonden alle koffers en tassen buiten en was het binnen schoner dan ooit! We zaten allemaal in de bus toen bleek dat de kinderen die achterin zaten verse hondenpoep aan hun schoenen hadden. Dat moest nog even schoon. (Bedankt meester Goudappel en juf van Engelenburg!) De terugreis verliep voorspoedig en we kwamen keurig op tijd bij school terug. De kinderen en de begeleiders kunnen terugkijken op een fijne, gezellige werkweek.
Foto’s woensdagavond en donderdag.

werkweek woensdag

Het spookverhaal van gisteravond was een daverend succes. Bij de zaklamp-speurtocht er na was er toch maar één groepje dat graag een begeleider mee wilde. Dapper hoor!
Vanochtend aan het ontbijt was het al een stuk rustiger. Iedereen sliep goed en we wennen aan het ‘op werkweek zijn’. Vanwege een paar spetters moesten we ons binnen amuseren en binnen een paar tellen waren de spelletjes uit de kast. Na een uurtje klaarde het op en bakten we op het vuur buiten ons eigen broodje. Knakworstje erin, beetje mayo, curry…. en klaar was de hotdog. Na de lunch speelden we het plaatsnamen rebus-spel en schreven in het dagverslag. Vanmiddag speelden we ook voor de tweede keer Stratego. Fouten konden eruit, maar nieuwe kwamen er in. Aan het einde van het spel sloeg de vermoeidheid ook wel toe. Na het avondeten zit iedereen nu weer vol  nieuwe energie en zijn we ons aan het verkleden voor de bonte avond en de disco.
Foto’s woensdag

werkweek dinsdag

De dag is voor sommige kinderen niet lang genoeg. Die starten gewoon met een verfrissend maskertje…. om half-vijf in de ochtend! Voor alle uitslapers begon de dag om kwart over acht met het ontbijt.  Daarna deden we spelletjes binnen tot de regen ophield. Buiten weer verder gespeeld met het Spons-Water-Vuur-spel. Na de lunch leerden we het Levend Strategospel. Tijdens het spelen ervan kwamen we vanzelf op nieuwe spelregels, die sommige spelers beter uitkwamen. Op een gegeven moment vond de leiding van partij rood dat het wel rustig werd. Bleek de tegenpartij al bij het kamphuis aan de limonade te zitten.
Het moordspel was heel spannend. De rechercheurs stelden slimme vragen en uiteindelijk was er één groepje dat zowel de dader als het motief ontdekte.
De gebakken aardappeltjes met kip, gemengde groente en sla gingen er wel in. Na het eten werkten we aan het dagverslag en het werkboek. Nu rest alleen nog het spookverhaal, met daarna de zaklampenspeurtocht ……Spannend!!!!
Het uploaden is een drama, dus maar even een paar foto’s . U kunt trouwens ook iets in het gastenboek schrijven. http://werkweekgr7.mygb.nl/

werkweek maandag

Het duurde de hele nacht, maar…. er zijn een aantal foto’s geüpload van de eerste dag van groep 7 in Huizen. Het was ontzettend spannend voor de meeste kinderen (of voor hun ouders) om van huis weg te zijn.  Eenmaal bij het kamphuis viel dat heel erg mee. We zijn immers met zijn allen en dat is best gezellig!
Na een dag met o.a. een boswandeling, Levend Cluedo, Het Grote Chaosspel en smokkelen in het donker sliep iedereen heel snel…..Niet dus! En wanneer je dan iets te vroeg wakker bent????? Natuurlijk zit je dan met de halve kamer om 5:00 uur ‘s ochtends met een maskertje op!
Het weer ziet er voor vanochtend niet rooskleurig uit, dus we beginnen vanochtend met een binnenactiviteit. Er is een moord gepleegd! Zal het de kinderen lukken om te ontdekken wie de dader is??? Vanmiddag weten we het! eerst maar eens ontbijten.

Digitale eindtoets groep 8 van start

Op woensdag 18 april mocht groep 8a het spits afbijten met de eindtoets. Dit jaar nemen we voor het eerst de eindtoets digitaal af.  Uiteraard erg spannend, voor zowel de kinderen als voor de meester en de juf. Morgen mag groep 8b zich gaan storten op dag 1. Nogmaals wensen wij alle kinderen veel succes.